Добави обект

Винпром Пещера

Пловдив, бул. Дунав 5
032606900

www.peshtera.com

Ключови думи:

Местопложение на обекта
Отрасъл
Дейност
Рейтинг: (20)

Повече за Винпром Пещера

„Винпром Пещера“ e основан през 1939 г. в район с традиционно развито лозарство и винарство. От 1998 г. изцяло частното дружество

„Винпром Пещера” АД инвестира в създаването на собствени марки високоалкохолни напитки, които уверено държат лидерство по качество и пазарен дял у нас. Тези марки са разработени по европейските стандарти за качество и контрол на производството, и са търсени на пазарите в Европа, Америка и Азия.

След 2000 г. компанията започва мащабни инвестиции в модерни производствени бази по стандартите на ЕС. Днес „Винпром Пещера” АД е лидер за България в производството на вина и високоалкохолни продукти. Разполага със собствени бази, капацитет и технологии за производство на вино, ракия, водка, уиски, мента, мастика и др.

„Винпром Пещера” АД е износител на високоалкохолни напитки и отлежали винени дестилати за Великобритания, Австрия, Испания, Португалия, Швейцария, Гърция, Турция, САЩ, Панама, Русия, Украйна, Казахстан и Молдова. Компанията изнася качествени наливни и бутилирани вина за Япония, Канада, САЩ, Великобритания, Испания и Гърция.

„Винпром Пещера” АД е модерна и динамична компания, която инвестира в своя човешки ресурс, материални бази и капацитет, с цел да предложи на своите потребители и партньори най-доброто качество на продуктите си.

Ръководството на компанията вярва, че близостта с потребителите и познаването на техните нужди и очаквания, високият контрол на производството, отличното качество и модерната визия на продуктите са ключът към лидерството на пазара.

„Винпром Пещера” АД притежава и обработва над 15 000 дка собствени лозови насаждения, разположени в районите на гр. Съединение, Ямбол и Бургас. В сортовата листа на компанията влизат каберне совиньон, каберне фран, мерло, сира, шардоне, мускат отонел, совиньон блан, юни блан и други. Зад отглеждането, обработката и контрола на качеството на лозовите масиви седи експертен екип от енолози и агрономи, които преминават през системни обучения и прилагат най-новите световни практики.

Във всеки лозов масив „Винпром Пещера“ АД отделя 60 дка за експериментиране на нов за нашата страна сорт, който всяка година преминава през тестове и оценки на енолози и консултанти.

„Винпром Пещера“ АД работи с над 200 производители в цялата страна, разполагащи с допълнителни лозови масиви от над 100 000 дка. Екип от квалифицирани експерти на компанията следи и консултира отглеждането на всяка реколта в съответствие с високите стандарти за качество.

„Винпром Пещера“ АД е първата компания в бранша, която създаде собствен аграрен отдел през 2000 г. Негова основна дейност е да оказва методична и технологична помощ на кооперациите и арендаторите, за да гарантира високо качество на гроздето. Компанията изкупува сортовете червен мискет, ркацители, памид, димят, мускат отонел, юни блан, мерло и каберне совиньон.

Днес „Винпром Пещера“ АД разполага с най-модерните производствени центрове за висококачествени алкохолни продукти в страната. Всички те са напълно обновени през последните няколко години или изградени от нулата по последна дума на технологията и инженерните науки. Вложеният опит, старание и най-съвременни технологии във всеки един етап от развитието на компанията спомогнаха изграждането на най-модерното предприятие за производство на вино и спиртни напитки в България. Компанията ежегодно инвестира в системи за контрол на качеството по целия производствен процес. Голяма част от постиженията са свързани със собствени разработки и know-how в областта на дестилацията, блендирането и съхранението на напитките.

Производството на висококачествените продукти на „Винпром Пещера“ АД се осъществява в 4 модерни цеха, намиращи се в гр. Пещера. Тези фабрики разполагат с технологично оборудване от най-висок клас, гарантиращо високо ниво на качеството при спазване на максимално строги критерии за безопасност на продукта.

„Винпром Пещера“ АД е единствената компания в своя бранш, която разполага със звено за научно-развойна дейност. То гарантира високото ниво на информираност, професионализъм и компетентност на специалистите, отговарящи за производствения процес. В него се правят лабораторни изследвания от всякакъв вид, свързани със създаването и поддържането на собствено know-how на компанията, както и с разработването на нови висококачествени продукти.

Само през последните години преките инвестиции на компанията в модернизация на предприятията са за над 76 млн. лв.. Въпреки това „Винпром Пещера“ АД е сред малкото модерни компании, която държи и залага на майсторлъка на хората, които участват в производството. Компанията вярва, че използването на най-модерните технологии и най-качествените продукти върви ръка за ръка с поддържането на дългогодишните традиции и похвати в производството на ракия, водка, мастика, вино и всички останали алкохолни продукти.

гр. Пещера: завод за бутилиране на високоалкохолни напитки и производство на бели и червени вина. Капацитетът на завода е за преработка на над 200 тона грозде дневно. Дестилационните колони са за производство на 15 000 л винен дестилат за денонощие. Заводът разполага с 4 цеха, в които има общо 11 бутилиращи линии.
Склад за стареене и съхранение на дестилати с обща площ от 2000 кв. м с капацитет за съхранение на 12 000 бр. бъчви с винен дестилат.
гр. Съединение – винарска изба със собствена лаборатория за производство на висококачествени бели, червени и трапезни вина. Капацитетът на избата е за над 500 тона грозде на ден и огромен съдов капацитет за съхранение. Мощността на дестилационната система е 20 тона на денонощие. Базата е изцяло съобразена с всички стандарти на Европейския съюз и разполага с техническо оборудване от най-високо ниво.

Уеб сайтът на Винпром Пещера

Галерия

снимки тук
4.8
Ревюта

4.4 средна оценка

Качество на обслужването
3.0
Екстри на обекта
4.0
Персонал
3.0
Стойност
3.0
Крайна оценка
4.0
star rating jquery
Николай Петров 14 May, 2018

Изключително съм доволен от обекта!

star rating jquery
Ангел Костадинов 14 Декември, 2018

Страхотно място! Винаги ще го препоръчвам на приятели...

Отзиви към обекта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Местопложение на обекта

Последвайте ни в социалните мрежи